Home / News

News

Hvor meget af en flise må mangle vedhæftning?

Hvor meget af en flise må mangle vedhæftning?

Når man gennemser tilstandsvurderingsrapporterne fra huse, der er til salg, finder man som regel markeringer af løse eller hule fliser,  Det er vigtigt at bemærke, at selvom fliserne blev monteret korrekt, er det ikke ualmindeligt, at der er små fliseflader, der ikke her ordentlig vedhæftning.

20% er normalt den accepterede mængde af en flises overfladeareal, der kan mangle korrekt vedhæftning. Det betyder, at hvis en flise måler 30 x 60 centimeter, må et areal på ca. 6 x 12 cm være hult.  20 % er cirka maksimum for at flisen kan fungere – forudsat at flisen i sig selv føles solid. 

Løse eller hule fliser giver dog en irriterende lyd – som du nemt kan slippe af med ADIN.

Sådan repareres løse fliser

Sådan repareres løse fliser

Du kan finde ud af, om dine fliser er løse ved forsigtigt at banke på dem og lytte efter en hul lyd. Et andet tegn er revnede tætninger omkring flisen. 

Sådan repareres dette

Hvis du er uheldig, og en af fliserne revner – og en udskiftning ikke er en mulighed – er der en metode til at genoprette dem manuelt. Det er dog en dyr løsning, og det ville normalt være billigere at få dem repareret først.

Hvad forårsager løstsiddende fliser?

Hvad forårsager løstsiddende fliser?

En almindelig årsag til løstsiddende fliser er mangelfuld vedhæftning mellem selve flisen og monteringsoverfladen. I rum, hvor vand og fugtighed er et problem, kan løse fliser føre til skimmelsvamp eller endda ubehagelig lugt.

 

Her er et par eksempler på forskellige problemer og deres løsninger:

  • For tidlig montering på letbeton, før krympning er indtrådt.
  • Sådan korrigeres dette: Når betonoverfladen er hærdet, og et hult område er opstået, skal du indsprøjte ADIN, så problemet forsvinder helt.
  • Manglende klargøring af flisen eller monteringsoverfladen.
  • Sådan korrigeres dette: Hvis en overflade ikke er blevet rengjort eller grundet korrekt før montering, skal ADIN sprøjtes ind bagefter. Limen fungerer også som en grunder, hvilket sikrer optimal vedhæftning.
  • Forkert valg af flisevedhæftning. Vedhæftning af fliser tørrer hurtigt ud, når det bruges på store fliser.
  • Sådan korrigeres dette: Hvis der har været et forsøg på at matche natursten med den mangelfulde vedhæftning af fliser eller lignende, skal du bruge ADINs fritflydende egenskaber til at fylde eventuelle resterende luftlommer ved at indsprøjte limen direkte under flisen.
  • Ignorering af pakkens foreskrevne "ventetid" ved åbning.
    • Ignorering af teknikker for bedste praksis.
    • Sluk ikke gulvvarmen.
      • Dette kan let ske, så limen ikke sætter sig korrekt. Hvis dette sker, skal du blot indsprøjte ADIN for at genskabe den korrekte vedhæftning.